Webtekst til Hjerteforeningen

Vil du høre mere?

25 15 43 52
[email protected]

Public Image skriver søgemaskineoptimerede webtekster til Hjerteforeningen for at sørge for, at de bliver læst af både mennesker og robotter.

Hjerteforeningens website har omtrent 250.000 månedlige besøgende, og sitet er en meget vigtig kilde til information om foreningens arbejde og dét at forebygge eller leve med en hjerte-kar-sygdom.

I forbindelse med relanceringen af Hjerteforeningens site har vi hjulpet med at rydde gevaldigt op i indholdet for at give en bedre brugeroplevelse. Hjerteforeningen har nemlig rigtig meget på hjerte. Den vigtigste opgave har her været at skære markant ned på mængden af tekst, luge ud i svære fagtermer og sørge for at inkludere de rigtige søgeord.

Usability-test viser, at Hjerteforeningen nu har fået et mere søgbart og brugbart website.  

Mere nørderi

At skrive webtekst er mere end nørderi med ord og søgeord. En matematisk formel har nemlig været et vigtigt værktøj i arbejdet med Hjerteforeningens webtekster, der er skrevet ved hjælp af vores lixtalberegner.

Hvis du ikke kender til lixtal, så er det en indikation af, hvor let eller svær en tekst er at læse. De fleste af Hjerteforeningens webtekster lå før i den høje ende af indexet som enten svære eller meget svære. Det var et klart problem, da de fleste brugere er helt almindelige mennesker, som ikke nødvendigvis forstår alle fagtermerne. Nu er alle webtekster nedbragt til et lixtal i kategorien ”middel”, som gør dem lette at læse.

 

Mærkbare forbedringer

Udover lixtal har Public Image også analyseret målgrupper, søgeord og brugeradfærd for at kunne skrive gode og oplysende tekster, som bliver fundet, læst og forstået. Ifølge brugerne af Hjerteforeningen.dk er resultatet et langt mere brugervenlig site med færre menupunkter og overkommelig webtekst, som ifølge statistikken bliver læst af flere og i gennemsnit i længere tid end før omskrivningen.

  • Andreasen & Hvidberg

    Med levende fortællinger gør vi geoteknikken relevant og viser, hvordan Andreasen & Hvidberg giver bygherrer et solidt grundlag at bygge på.