3 gode råd til at overvinde din skriveblokade

 

Mangel på inspiration. Søgen efter de rigtige ord. En kamp mod tiden. Vi kender det alle sammen. Skriveblokade. Lige som du har sat dig godt til rette ved skrivebordet med en friskbrygget kop kaffe og gode intentioner, klar til at gå i kast med nyhedsbrevet, blogindlægget, pressemeddelelsen – eller hvad du nu skal i gang med at skrive.

Ofte er det forventningen om, at teksten skal være fejlfri, der er årsagen til skriveblokade. Frygten for at begå fejl eller komme til at skrive noget, der ikke lyder så godt, som du gerne ville have det til. Du vil så gerne levere det perfekte resultat med det samme og kommer derfor til at overtænke hvert et ord.

Det er der heldigvis råd for. Og vi har samlet vores tre bedste nedenfor, som du kan have i baghovedet næste gang, inspirationen har forladt bygningen og skriveblokaden meldt sin ankomst.

 

3 gode råd til at overvinde din skriveblokade:

1. Slip perfektionismen

First, say it straight, then say it great. Drop forestillingen om, hvordan din tekst skal lyde. Skriv i stedet alt ned, der falder dig ind – og skriv det, som du vil forklare din kollega det. Vent med at redigere før til allersidst for at undgå at ødelægge den kreative proces.

2. Lav noget andet

Gå en tur, tag ti armbøjninger, tøm opvaskemaskinen. Distancer dig fra din tekst ved at lave noget andet. For selvom du får en pause fra skærmen, arbejder din underbevidsthed videre.

3. Brug pomodoro-teknikken

En teknik, der hjælper dig med at bevare fokus på din opgave og maksimere din produktivitet, så du ikke fristes til overspringshandlinger. Sæt en timer på 25 minutter og arbejd fokuseret og dedikeret på din tekst i perioden. Og lad dig ikke forstyrre, før uret ringer.