Blog

B2B-virksomheder mangler mål og retning i deres kommunikation

Mange danske B2B-virksomheder vil øge deres marketingsbudgetter, viser en rapport fra Danish Export Association og Brandmovers. Men de risikerer at fejle, fordi de mangler en klar plan med deres aktiviteter.  Hos Public Image arbejder vi altid strategisk med pr og kommunikation, når vi rådgiver og hjælper vores kunder. Her er det vigtigt, at vi har …

Marketing og TikTok. Skal din virksomhed med på trenden?

TikTok har været et kontroversielt debatemne siden mediet nåede til Danmark, men nu er diskussionen for alvor blusset op. Diskussionen omhandler ikke kun click per view og effekt, men også etik og cybersikkerhed. Her kan du blive klogere på TikTok, og hvordan mediet er vokset fra at være et nichemedie til at blive allemandseje og …

8 anti-råd til krisekommunikation

Det, I troede aldrig ville ske, er sket. Virksomheden er havnet i en krise. Journalister, kunder og samarbejdspartnere stiller spørgsmål på telefon, mail og sociale medier. Her er otte dårlige råd til, hvordan du håndterer det.

Sådan skaber du en god B2B LinkedIn!

LinkedIn er dit udstillingsvindue, og et pænt og professionelt udstillingsvindue kan positionere din virksomhed overfor både nuværende og potentielle nye kunder. Men hvilket indhold skal man publicere på LinkedIn? Og hvad bør du have i mente, når det kommer til en god virksomhedsside?

Sådan slår du igennem med din pressemeddelelse

Har dine pressemeddelelser ingen gennemslagskraft i medierne? Så er det måske tid til at revurdere din indgangsvinkel og strategi. Vi giver dig her en række gode råd til, hvordan du som B2B-virksomhed kan arbejde strategisk med pressearbejde.

Instagram Stickers

De fleste, som kender til story-funktionen på Instagram, ved nok også, at ikke alle havde mulighed for at bruge swipe-up. Swipe-up var en funktion, der gav nogle brugere mulighed for at linke direkte til forskellige produkter og hjemmesider. Denne funktion var kun mulig for Instagram-brugere med over 10.000 følgere. Men nu er swipe-up funktionen altså …

Goodbye til LinkedIn stories…

I efteråret 2020 blev story-funktionen en realitet på LinkedIn. Dog blev det en kort fornøjelse, da funktion allerede ophører ved udgangen af september 2021. LinkedIn forklarer i et indlæg, at årsagen til, de vælger at fjerne funktionen skyldes, at brugerne ikke føler, story-funktionen lever op til deres behov.  Vi kender allerede story-formatet fra Snapchat, Instagram og …

7 udbredte grammatik- og sprogfejl

Har du nogensinde glemt en vigtig fødselsdag? Glemt at sætte mælken tilbage i køleskabet, efter du har brugt den? Eller kommet til at vaske en farvet strømpe med en hvid vask? Her er 7 af de mest udbredte grammatik- og sprogfejl.

Bør I have et kriseberedskab?

At have et godt mediekriseberedskab betyder, at man er forberedt så godt som muligt til den dag, en omdømme- eller mediekrise rammer. Det gør man ved at have et gennemtænkt kommunikationsberedskab klar.

5 tips til den gode overskrift

En overskrift er lidt ligesom den første date. Hvis ikke du giver et godt indtryk, ender du med at sidde alene tilbage. Den gode overskrift skal vække interesse og give lyst til at vide mere.

4 tips til det gode pressearbejde

PR har mange facetter. Fra historien indtræffer, til den finder vej til mediernes søgelys. Det kræver relevant indhold, nuanceret historiefortælling og gode relationer i mediebranchen. Og den slags relationsopbygning tager tid og kræver tillid.

5 tips til at forbedre din placering på Google

Man siger, at et billede siger mere end 1000 ord. Men på Google er det lige omvendt. Hvis du gerne vil ligge øverst vel at mærke. Og det vil du selvfølgelig gerne, hvis du ønsker flere besøgende på din hjemmeside og i sidste ende flere kunder og øget omsætning.

4 gode grunde til at huske pauser i din præsentation

Pauser er et vigtigt redskab, når du skal holde en tale eller mundtlig præsentation. Og der er gode grunde til at sløjfe misforståelserne om, at pauser er tegn på usikkerhed, eller at de gør stemningen akavet – tværtimod er tilrettelagte pauser et tegn på, at du har ordet og situationen i din magt.